DECLARACIÓ

L'A.C.R. UTOPIA XXI va nàixer l'any 2004. És voluntat d'esta entitat cooperar amb altres grups republicans, sobiranistes valencians i d'esquerra, en la tasca de reflexió i formació, però també en l'acció política directa, en el camí cap a la recuperació de la Sobirania del Poble Valencià i la instauració de la República Valenciana. La promoció de la Llengua i la Cultura Valenciana són objecte principal també de l'acció de l'associació.

14.6.09

Un conte breu: Estats Units, eixa “indiscutible” potència econòmica

Ironies de l’economia dels Estats Units
(pres de ràdio-miami.com, modificant alguns termes, afegint alguna cosa més i traduint al valencià)

John Smith començà el seu dia de bon matí, perquè havia posat el seu despertador (made in Turquia) a les sis de la matinada.

Mentre la seua cafetera elèctrica (made in Xina), estava fent café (produït a Colòmbia), s’afeità amb la seua màquineta elèctrica (made in Hong Kong).

Es posa una camisa de vestir (made in Sri Lanka), pantalons vaquers (made in Singapur) i sabates de tenis (made in Indonèsia).

Després de preparar-se el desdejuni amb les seues noves paella i escalfadora elèctrica (made in Índia), amb cereals transgènics (conreats a Ucraïna), se senta amb la seua calculadora (made in Mèxic), per vore quant podia gastar eixe dia.

Després de posar el seu rellotge (made in Taiwan), d’acord amb l’hora de la seua ràdio (made in Nova Zelanda), abastí el seu cotxe amb benzina (produïda a Guinea Eqüatorial), i continua la seua recerca d’una ocupació nord-americana ben remunerada.

Al final d’un altre infructuós i desanimador dia teclejant la seua computadora (made in Malàisia), John decidí descansar un poc. Es posa les seues xancles (made in Brasil), es serví un got de vi (produït a Sud-Àfrica), va encendre un puro, obtingut de contraban (però produït a Cuba) i va encendre la seua televisió (made in Japó).

Aleshores, John es va preguntar perquè no podia trobar cap lloc de treball ben remunerat als Estats Units.

Mirant la televisió, observà amb esperança el seu president Obama (que és made in Kènia).