DECLARACIÓ

L'A.C.R. UTOPIA XXI va nàixer l'any 2004. És voluntat d'esta entitat cooperar amb altres grups republicans, sobiranistes valencians i d'esquerra, en la tasca de reflexió i formació, però també en l'acció política directa, en el camí cap a la recuperació de la Sobirania del Poble Valencià i la instauració de la República Valenciana. La promoció de la Llengua i la Cultura Valenciana són objecte principal també de l'acció de l'associació.

27.4.12

Maig 2012: què ens cal?

En Maig d'enguany el calendari de mobilitzacions convocades en protesta per les continues retallades i reformes antisocials amb que el PSOE primer i el PP ara afronten això que anomenem crisi -per no dir, de forma clara i rotunda, que és la dinàmica normal del propi sistema capitalista- ha plenat de dies rojos tot el mes.

És d'esperar que, després de les mobilitzacions de 2011 i, sobretot, després dels resultats de les dues últimes vagues generals viscudes, la maduresa i la necessitat convergisquen finalment, més prompte que tard, en una consciència clara de la impossibilitat de trobar solucions a les necessitats de l'àmplia majoria de la població, dels pobles treballadors de l'Estat espanyol, en el marc de l'actual sistema -un sistema que podem resumir com Bancs, Borbons i Botiflers, amb l'afegit de l'euro-, i la protesta comence a encardinar-se cap a una proposta de Ruptura Democràtica, cap a la construcció d'un nou subjecte revolucionari capacitat per empènyer la convulsió social cap a la construcció d'una societat nova, justa, lliure. Per tant, parlem de preparar-nos per a la revolució, no per a continuar en permanent revolta.

Una revolució que ha de tindre caràcter democràtic -republicà-, que ha de tindre caràcter de classe -socialment emancipadora de les classes populars-, que ha de tindre caràcte nacional -valencià, en el nostre cas-..., no ens val cap altra, ni tampoc concitaria la majoria social necessària per dur-la a terme.

O som capaços de fer eixe pas i constituir-nos en majoria social, o la minorització que patirem en els pròxims mesos i anys -una minorització feta de l'aillament dels diferents sectors socials duts als límits de la seua resistència, cadascú en el seu propi forat de misèries- ens durà cap a formes encara més dures d'autoritarisme i noves formes de feixisme, perquè el sistema només pot neutralitzar les minories actives promovent el seu enfrontament, d'una banda, i amb la repressió pura i dura, d'una altra banda.

Ens cal posar per davant de qualsevol altra consideració esta consciència. Ens cal una nova Primavera este Maig.

Joan S. Sorribes