DECLARACIÓ

L'A.C.R. UTOPIA XXI va nàixer l'any 2004. És voluntat d'esta entitat cooperar amb altres grups republicans, sobiranistes valencians i d'esquerra, en la tasca de reflexió i formació, però també en l'acció política directa, en el camí cap a la recuperació de la Sobirania del Poble Valencià i la instauració de la República Valenciana. La promoció de la Llengua i la Cultura Valenciana són objecte principal també de l'acció de l'associació.

6.3.10

L’alcalde d’Alboràia, un nostàlgic de l’Espanya en blanc i negre

Article d'Opinió de La Rosa Blanca

Vull contar una història més aviat pròpia de temps passats, vigilants hem d’estar perquè aqueixos temps no volen a arribar.

En un poble, Alboràia gran poble de gent emprenedora i treballadora. Un grup professional de teatre que s’inicia, compromís tenia d’utilitzar el Teatre Agrícola per a estrenar una obra; l’ajuntament no els anava a pagar solament com recaptació per a cobrir despeses la taquilla s’anaven a quedar , això no haguera cobert ni la meitat del gastat, il·lusió per estrenar, publicitat havien realitzat el públic ja cridat per a la funció, apareix el feudal (l’Alcalde) fora d’escena i tres dies abans amb aptitud dictatorial en el carrer els deixa, suspesa la funció, sense mes explicació.

De nou es produeix un atemptat contra la cultura, aqueixos senyors mes propis de temps passats, o fills ideològics, feixistes per vocació i convicció, segueixen pensant que la cultura que no poden controlar, no existeix i passen a suprimir-la.

El teatre no és patrimoni de ningú i menys de cacics com l’alcalde d’Alboràia, la cultura és patrimoni històric de tots, consciència i magisteri social, avantguarda ideològica per al benefici dels desprotegits.

Ja n’hi ha prou d’actuacions intolerables i dictatorials! Prou d’atemptars contra el teatre!
Per un teatre lliure, no al servei i dirigit pel poder!

Per això hui ens hem concentrat, a les 22:00 hores, enfront del Teatre Agrícola d’Alboràia. Per això vos demanem que ens acompanyeu.