DECLARACIÓ

L'A.C.R. UTOPIA XXI va nàixer l'any 2004. És voluntat d'esta entitat cooperar amb altres grups republicans, sobiranistes valencians i d'esquerra, en la tasca de reflexió i formació, però també en l'acció política directa, en el camí cap a la recuperació de la Sobirania del Poble Valencià i la instauració de la República Valenciana. La promoció de la Llengua i la Cultura Valenciana són objecte principal també de l'acció de l'associació.

20.3.08

Vixca la revolta, vixca Tibet lliure

Article d'opinió de Joan S. Sorribes

Dos setmanes de revoltes viuen ja al país de l'Himalàia, al Tibet, ocupat per la República Popular Xina. Ni són les primeres revoltes nacionals tibetanes ni seran les últimes, perquè el poder militar i polític de les autoritats xineses acabaren imposant-se allà i arreu dels països que conformen el gengant asiàtic, com ho feren fa uns anys en la plaça de Tiananmen... La República Popular Xina no és, precísament, un exemple de respecte als drets humans i la democràcia, exactament igual que no ho són ni la Rússia de Putín, ni els Estats Units de Bush, ni l'Espanya de Zapatero...
El Tibet té dret a la seua llibertat nacional, és a dir, a la lliure determinació del seu futur pels seus propis ciutadans i a la seua plena sobirania, a conformar la seua pròpia i singular i diferenciada voluntat ciutadana. Ni més ni menys que qualsevol altre poble del món. Per la mateixa regla de tres que Cuba té dret a defensar la seua pròpia sobirania front a l'amenaça imperialista nord-americana, el Tibet té el mateix dret a rebre la solidaritat de tots els demòcrates del món en defensa de la seua expressió sobirana segrestada per l'imperialisme xinés. O els valors que defensem són universals i globals o no passen de ser mers interessos, en alguns casos legítims i en altres ben dubtosos.
L'esquerra valenciana no pot quedar impassible davant la repressió del poble tibetà, perquè seria traïr el seu valor més fonamental: la defensa de la llibertat per damunt de tot.