DECLARACIÓ

L'A.C.R. UTOPIA XXI va nàixer l'any 2004. És voluntat d'esta entitat cooperar amb altres grups republicans, sobiranistes valencians i d'esquerra, en la tasca de reflexió i formació, però també en l'acció política directa, en el camí cap a la recuperació de la Sobirania del Poble Valencià i la instauració de la República Valenciana. La promoció de la Llengua i la Cultura Valenciana són objecte principal també de l'acció de l'associació.

31.10.10

L'ACR UTOPIA XXI ha participat en la 51 Marxa per la Sobirania Valencia al Puig i ha muntat la seua haima en l'Aplec del Darrer Diumenge d'Octubre a l'esplanada del Reial Monestir


L'ACR UTOPIA XXI ha participat en la 51 Marxa per la Sobirania Valencia al Puig i ha muntat la seua haima el Darrer Diumenge d'Octubre a l'esplanada del Reial Monestir, en el marc de la fira d'associacions del ja tradicional Aplec. En la parada de l'entitat, a més de posar-se a la venda diferents treballs artesanals que es realizen en els diversos tallers que organitzem, i fullets de difusió de les activitats de l'ACR, s'han recollit més de 150 signatures de la campanya "Som Valencians, no Levantinos" i s'han distribuit 250 exemplars del número 32, especial Darrer Diumenge d'Octubre, de La Crida, òrgan d'informació d'Estat Valencià, el partit amb què l'associació manté una relació d'agermanament, cridant a l'organització dels sobiranistes valencians. La Senyera de Lluita i el Penó de Combat, com és costum, han presidit la haima de l'ACR UTOPIA XXI.

23.10.10

L'ACR Utopia XXI continua la seua línia de presència en la xarxa de mercats i fires associatives valencianes

L’ACR Utopia XXI va muntar passat dissabte 23 d’octubre una haima en la Fira d’Associacions de Paterna. Després de la presència en el Mercat Medieval de Bètera passat dia 9 d'Octubre, i de les haimes instal·lades durant l'estiu a Silla, Massanassa, Sagunt i Sogorb, l’associació sobiranista i republicana valenciana ha participat una vegada més en la xarxa de mercats i fires associatives, amb una bona acollida, venent i repartint els seus materials promocionals i informatius. En la Fira han participat una setantena d’entitats culturals, cíviques i ONG’s radicades en la comarca de l’Horta i en la ciutat de València. El Penó de Combat i la Senyera de Lluita sobiranista i republicana han presidit, com és costum, la haima de l’ACR Utopia XXI. El pròxim Darrer Diumenge d’Octubre, l’associació té previst muntar la seua haima en l’Aplec que tradicionalment s’organitza en el Puig a l’esplanada del Reial Monestir, una vegada acabada la Marxa per la Sobirania Valenciana que recorrerà el camí de València al Puig.

 

21.10.10

Dos iniciatives per promoure els productes valencians tradicionals: Terra Valenciana i el Raco de lo Nostre

Ens arriba la notícia de dos iniciatives comercials en la xarxa dirigides a promoure els productes tradicionals valencians. És tracta de dos botigues online, dos comerços que emprant les TIC volen posar a l'abast de la gent productes de qüalitat amb uns denominadors comuns, el fet de ser valencians d'arrel i el fet de ser tradicionals o artesanals.

La primera de les web és Terra Valenciana, i en l'equip de la mateixa figura un conegut, Pere Palés. Amb un bon aparador que de segur trobareu interessant si visiteu la pàgina, centra la seua oferta en la confecció de lots, una bona opció quan penseu de fer algun regal original.

La segona de les webs és El Racó de lo Nostre, i al davant hi ha Vicent Moscardó Granero. La seua oferta contempla més el producte concret. Una bona opció també per trobar aquella "delicatessen" que pot abellir en algun moment i no perdre la memòria dels productes artesanals i tradicionals valencians.

Cervesses, vins, nisteles i licors, patés, confitures, variants i aperetius, conserves, olis, xocolates, torrons, formatges i embotits..., d'arreu de les comarques valencianes.

I com que ens arriba la notícia i ens semblen bones iniciatives, vos les traslladem i vos recomanem la visita a les webs d'estos emprenedors valencians..., i, òbviament, a què els tingueu en compte en les vostres compres.

15.10.10

La proposta "annexionista" de Solidaritat Catalana-PSAN: un full de ruta cap a la debacle i la balcanització dels països del "bon dia"

Article d'Opinió de Joan S. Sorribes
A poques setmanes de les eleccions al Parlament de Catalunya (eleccions caracteritzades perquè per primera vegada el que està en qüestió allà és si Catalunya caminarà en el futur per una drecera cap a la seua pròpia independència o es mantindrà agenollada en els marcs estrets i ja transitats de l'autonomisme-constitucionalista -o la seua versió federalitzant espanyola com a màxima i hipotètica versió-), a poques setmanes, repetisc, els de Laporta s'han trobat amb un full de ruta sobiranista (pan)català de la mà de Guia i els del PSAN.
El PSAN, eixe flascó de les essències del pancatalanisme polític que algun dia algú haurà de prendre's seriosamentr d'analitzar per la influència sobredimensionada que ha tingut des de la seua constitució sobre l'esquerra i el nacionalisme tant a Catalunya com al País Valencià, ha aconseguit que el mediàtic ex president del Barcelona FC reconvertit a la funció política (no està molt clar per a la majoria si per convertir-se en un pol de l'independentisme català amb vies d'aconseguir eixa independència o, precisament al contrari, per posar-li pals a les rodes a la independència de Catalunya) acceptara d'una sola assentada tres trets definitoris del procés sobiranista català:
El primer, un marc nacional nou (els Països Catalans i no Catalunya -ja sé que per Guia tot es reduix a una simple qüestió de noms i que "és molt senzill" dir-li a tot Catalunya...).
El segon, que sense canviar per res el subjecte de sobirania (que continua sent Catalunya, l'estricte i vell Principat) perquè els valencians i illencs i..., no existim sinó com a mers municipis per supost catalans però extra-principantins.
I el tercer, un full de ruta basat en dos fòrmules òbviament diferents per construir el nou Estat català: els catalans del Principat de Catalunya accedirien per la ratificació de la seua pròpia constitució sobirana en eixe procés sobiranista que implica la seua declaració d'Independència, elaboració de la nova Constitució catalana i ratificació de la mateixa per refrend ciutadà..., però els demés cridats a ser ciutadans catalans, és a a dir, els valencians, balers..., senzillament ens adheriríem municipi a municipi, sense considerar-nos per a res en la nostra condició de poble..., dit d'una altra manera, per la via de la reclamació territorial o de l'annexió. 
Està última afirmació és així de contundent, no sols per les dues vies diferents de constituir-se en ciutadans d'eixa nova Catalunya proposada per Laporta-Guia (repetim: a la Catalunya de hui el dret a decidir l'exercixen com a poble català i és el subjecte de sobirania, el Poble català, qui sentencia el resultat, però a les Illes i a País Valencià serien els municipis els qui posteriorment subscriurien una Constitució ja aprovada i s'adheririen a un estat ja constituït), sinó també per dos fets que això ineludiblement comporta: el primer, només per la via d'un conflicte de reclamació territorial o d'annexió disfressada d'autodeterminació municipal és podria dur a terme (no a Catalunya, on no cap dubte que la voluntat majoritària en determinat municipi expressada en sentit contrari no implicaria no sotmetre's a la voluntat superior del subjecte de sobirania que és el poble català); el segon, la falta de reconeixement d'altre subjecte de sobirania distint al del poble català implicaria inevitablement per als valencians canviar l'actual status de "dependència" d'Espanya a un futur status de dependència de "Catalunya", encara pitjor perquè almenys formalment en España han hagut de transigir en considerar-nos una "comunidad" amb certa capacitat d'autogovern administratiu, però no pot haver ni això per alguna cosa que senzillament no es reconeix i, per tant, no existeix.
Se li ha de reconèixer a Guia i al PSAN el doble mèrit d'influir com ho ha fet sobre el televisiu Laporta i la seua Solidaritat Catalana alhora que, claret i català, proposa com a full de ruta per a la construcció dels seus Països Catalans la balcanització d'esta part de la Mediterrània occidental on saludem amb un "Bon dia". Un mèrit que confon la senzillesa amb la ximpleria. Un mèrit trist i miserable, però mèrit al cap i a la fi. 
Ara bé, eixe reconeixement, tot cal dir-ho,  té tramps, i no sols l'ironia amb que el faig, en el fons només pot haver-hi una raó perquè Laporta haja fet seus els postulats de Guia: que els importa tres pebrots València i els valencians, que només han fet balanç de beneficis i perjudis d'eixe full de ruta en el propi mercat interior del Principat de Catalunya i els ixen els comptes (de no ser així, l'únic procediment coherent hauria de ser exercir el dret de decidir, la participació en la declaració d'independència, el refrend de la constitució catalana i la construcció del nou estat en un sol procés i amb una sola velocitat...).
I se li ha de reconèixer a Laporta i la seua SC la pautada tasca de desestabilització i i manipulació de l'independentisme català, atacant l'únic full de ruta realment i radicalment transparent, gosat i rigurós que a dia de hui s'hi ha plantejat: el representant pel Reagrupament Independentista encapçalat per Carretero. Contra l'original una còpia quasi igual, però amb unes diferències que dinamiten el poderós missatge original.
Els valencians, i sobretot els valencianistes, amb la proposta de SC-PSAN ens juguem alguna cosa més que fa uns dies, ara ja no es tracta ni de fraternes relacions entre sobiranistes d'una i altra nació, i de complicitats entre veïns que patim negres i iguals circumstàncies, ni de col·laboracions entre iguals per resoldre problemes comuns..., ara en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya: ens juguem l'interlocutor de l'independentisme català que tindrem en els pròxims anys, o més exactament si en tindre interlocutor (malament ho podrem ser per algú per al qual no existim, o no vol que existim, en tant que valencians).
Bé, dit queda. Però ací ve la qüestió principal que importa, almenys aquella que ens importa als valencians, i nosaltres què? Continuem transitant per les dreceres ja transitades d'un encaix impossible en Espanya, de la mà d'un autonomisme-constitucinalista exhaurit a força d'impossibilitats, transitem cap a un encaix en eixa Catalunya Gran que se'ns proposa com l'alternativa..., o ens decicim d'una vegada ja a esdevenir els únics protagonistes del nostre propi futur, a prendre en les nostres pròpies mans l'esdevenidor, a marcar nosaltres mateixos el nostre propi full de ruta cap a la recuperació de la nostra sobirania i la construcció del nostre propi estat valencià..., al capdavall, a ser lliures i ser valencians.

1.10.10

Escola Valenciana commemora els seus primers 25 anys amb una Festa pel Valencià el 9 d'Octubre, Diada Nacional Valenciana


Escola Valenciana complix enguany 25 anys de vida, en els quals s’ha convertit en el principal moviment ciutadà en defensa del valencià, convocant any rere any un seguit de mobilitzacions que agrupen centenars de milers de valencians, com les Trobades o el Circuit de Música en Valencià. Enguany en la celebració del 9 d’octubre, Dia Nacional Valencià, Escola Valenciana realitzarà una festa commemorativa al passeig Marítim de la capital.
L'ACR Utopia XXI volia estar present en esta commemoració al costat d'Escola Valenciana, participant en la Fira d'Associacions que organitzen, i així ho vam comunicar als organitzadors. Dissortadament no podrà ser així ja que l'organitzacio ens ha comunicat que no han trobat un espai disponible en el passeig Marítim de València per a la Haima de 9 metres quadrats que l'ACR Utopia XXI demana poder instal·lar. No obstant esta circumstància, estarem allà, sense Haima, però amb tota la il·lusió i el compromís compartit pel futur del valencià.




Este és el programa d’actes facilitat pels organitzadors:


"Programació de la Festa pel Valencià

Tota la programació de la Festa pel Valencià que celebrarem el 9 d’octubre al Passeig Marítim de la ciutat de València, la vostra Festa.
L’ acte per commemorar els 25 anys de Trobades d’Escoles en Valencià que celebrarem amb una Festa pel Valencià multitudinària al passeig Marítim de la ciutat de València, obrirà les portes a les aportacions i la participació del màxim nombre de ciutadans i ciutadanes, el màxim nombre de xiquets i xiquetes, jovent, famílies, el món associatiu, el món cultural i el món educatiu. Gent de les comarques que mostren en el seu dia a dia l’estima per la nostra llengua.
És un acte per a celebrar 25 anys d’esforç en la normalització del valencià a les aules i al carrer, per a escenificar les claus del futur de la nostra llengua i per a visualitzar més intensament una data clau per als valencians i valencianes, el 9 d’octubre.
Volem que aquesta festa servisca de punt de partida per a reviscolar i donar veu i visibilitat als valencians i valencianes que tenen una visió de la diada del País Valencià molt allunyada de la visió de l’actual govern valencià. En aquest sentit, s’està dissenyant una celebració que puga durar tota la jornada i que reunisca ciutadans de diferents generacions en diferents actes.

PROGRAMA D’ACTES
De 10:00 a 16:00 hores
Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS
Durant tot el matí, els xiquets, xiquetes, pares, mares i docents de cada centre educatiu que haja participat en la realització del “Llibre de la clau” aniran dipositant-lo en l’escultura. Clica ací per conéixer millor l’escultura
Actuacions
Durant tot el matí se succeiran diferents actuacions de grups de xiquets i xiquetes vinculats a centres educatius o a associacions comarcals presentats per Pep Castellano, Cantó Nieto, Iolanda Muñoz i Enric Esteve.
Entre les quals: La Coral del Micalet estrenant el poemari de Marc Granell, Grup Trobada, Àlvar Carpi amb el tema Tu Tens la Clau, Paco Muñoz amb una gran coral d’alumnes de Torrent, Marcel el Marcià i moltes més actuacions musicals i sorpreses d’escoles valencianes d’arreu de les comarques.

Tallers infantils
Les coordinadores comarcals seran les encarregades de donar suport al major nombre de centres educatius participants a les Trobades 2010, per tal de portar a la Festa del 9 d’Octubre els tallers que han preparat a la seua Trobada. Així mateix, també es convidarà associacions culturals i universitats que realitzen tallers (danses, ceràmica…). Igual com en qualsevol Trobada, l’organització facilitarà l’espai i les taules per a realitzar cada taller.
Fira d’Entitats
Les entitats de País com els sindicats, Fapa, entitats culturals, entitats ecologistes, editors, etc., tindran un espai per a informar sobre les seues activitats.

Dinar
De 21:30 a 00:30 hores
Concert Obrint Pas
El grup Obrint Pas, farà un concert especial amb diverses sorpreses que tancaran la Festa pel Valencià".